Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
← Bekijk alle andere acties

Startdatum

04-10-2017

Week van de fair trade

Op school hebben we een chalet die een schooljaar lang uitgebaat wordt door de leerlingen.
Er worden enkel fair trade producten gekocht die we bestellen bij de Oxfamwinkel in de buurt.
In het kader van het grootste protest organiseren we:
- de actie waarbij leerlingen die een aankoop doen van een fairtradeproduct een lot krijgen.
Een week later is er loting en kunnen de leerlingen kans maken op 5 surprise prijzen (fair trade producten)

- promoactie op school voor het grootste protest => promopakket is besteld, de school wordt omgetoverd tot een fair trade school


- evt een ontbijt , maar het kan zijn dat we dit later organiseren (omwille van praktische redenen), maar wel altijd met fair trade producten


Ik vind dat de leerlingen die zich inzetten voor de chalet (zowel de uitbating als de organisatie ervan) eens beloond mogen worden voor hun vrijwilligerswerk!

plaats

Sint-Jozef Humaniora
Noordzandstraat 76, 8000 Brugge - West-​Vlaanderen

Resultaat van de actie

Tijdens de Fair Trade week was de chalet een groot succes! Dit onder andere door de Willy Wonka actie (gouden ticket in een Fair Trade product waardoor de leerling later korting kreeg in de chalet) en een tombolalot bij elke aankoop in de Chalet. Op vrijdag 13 oktober was er de uitreiking van de tombola, de 3 winnaars kregen elk een dopperfles van Oxfam! Bij deze maakten we ook bekend dat we opnieuw herbevestigd waren als Fair Trade school in Brugge. Daarnaast was er een wereldwinkelontbijt op dinsdag, er schreven maar liefst 400 leerlingen in!

Media

In oktober is het Week van de Fair Trade. Alle scholen en wereldwinkels maken lawaai: het is tijd om in actie te schieten voor rechtvaardige handelsregels. Maak je actie bekend op deze website!
Actie toevoegen

Waarom actie voeren?

In de Week van de Fair Trade willen we zoveel mogelijk scholen verzamelen om kabaal te maken. We tonen dat we het niet eens zijn over hoe het nu gaat in de wereldhandel. Toon dat jouw school gelooft in een eerlijke handel, waar er regels zijn die ervoor zorgen dat ook cacaoboeren terug goesting krijgen om te boeren.