Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord
← Bekijk alle andere acties

Startdatum

04-10-2017

Fair Trade Week

Dit jaar zal de UHasselt weer een heuse 'Fairtrade Week' organiseren.


Op woensdag 4/10 gaan we van start met een internationale Quiz. 20 ploegen zullen strijden voor de hoogste plaats in een quiz waar de nadruk op zowel fairtrade als globalisering in het algemeen zal liggen.


Op donderdag 5/10 zal de UHasselt een ware (h)eerlijke Afterwork organiseren voor haar personeelsleden. Na de werkuren gezellig bijkletsen bij een fairtrade drankje en hapje, vergezeld van wat live-muziek, een fijne manier om de voorlaatste dag van de werkweek af te sluiten.


Op maandag 9/10 zal er een heus debat plaatsvinden over de privatisering van fairtrade en de link met de Sustainable Development Goals. Vanuit zowel het bedrijfsleven als vanuit de academische wereld zal er interessante input geleverd worden.


Op woensdag 11/09 zal Oxfam Hasselt een WW-standje bemannen op onze campus in Diepenbeek, zorgt een koffiegooier voor heuse animatie en zal een barista voor heerlijke verse koffie zorgen, om helemaal in het thema te blijven.

plaats

lieselot.peeters@uhasselt.be
Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt - Limburg

In oktober is het Week van de Fair Trade. Alle scholen en wereldwinkels maken lawaai: het is tijd om in actie te schieten voor rechtvaardige handelsregels. Maak je actie bekend op deze website!
Actie toevoegen

Waarom actie voeren?

In de Week van de Fair Trade willen we zoveel mogelijk scholen verzamelen om kabaal te maken. We tonen dat we het niet eens zijn over hoe het nu gaat in de wereldhandel. Toon dat jouw school gelooft in een eerlijke handel, waar er regels zijn die ervoor zorgen dat ook cacaoboeren terug goesting krijgen om te boeren.