Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies. Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord

Update: de plaktattoos zijn op

 

Beste leerkracht,

de plaktattoos die we als actiemodel voor onze scholenactie aanboden zijn helaas op. 80.000 stuks zijn verdeeld, en dat is een groot succes!

Uiteraard kan je ook zonder de tattoos deelnemen. Daarvoor verwijzen we je graag naar de actiesuggesties (tips volgen hieronder).

Alvast bedankt voor uw massale steun,
Het Oxfam-Wereldwinkels educatie-team

 

 

Draai niet rond de pot, laat de oren van politici tuuten, begot!

 

[Tip 1: Bestel gratis plaktattoos ‘Draai niet rond de pot!’ en ontvang ze in de week voorafgaand aan jullie actie. Maak een massafoto of een portrettenreeks  van getattoeëerde jongens en meisjes met een willetje. O ja, wees er tijdig bij, want op = op! Update: ze zijn op!]

 

Tip 2: Organiseer een smeerfestijn met boterhammen met choco. Betrek de directie. Verkoop de boterhammen aan een zacht prijsje aan alle leerlingen in de school of deel ze uit, eet ze op, in de refter, op de markt, op het dorpsplein. Mondje toe tijdens het eten, en veel kabaal nadien!


Tip 3: Organiseer een chocomondenactie. Maak leuke foto’s na het eten van de boterhammen. Maak reeksen foto’s met 10 leerlingen en organiseer een wedstrijd mooiste chocomondengroep van het jaar. Voor de ware liefhebbers zijn er alternatieven als de chocokus of de chocohandtekening.

Tip 4: Organiseer een chocolade-hapwedstrijd.

Tip 5: Maak een spreuk of tekening met honderden stukjes chocola(derepen).

Tip 6: Maak een chocoladelied! 

Tip 7: Maak met de hele school de grootste cacaoboon OOIT met papier machée. Schrijf er  op waarom je boos, verontwaardigd bent dat het zo loopt. Schrijf je liefste wensen voor cacaoboeren neer en je eisen aan de politiekers om hier dringend iets aan te veranderen.

Tip 8: Maak een post-it-wall of een gigantische fotomuur met mensen die op de foto gaan met een tekstballon ‘Draai niet rond de pot, pas de regels aan!’ of ‘Lekkere choco = Eerlijke cacao!’, of …

Tip 9: Bouw een chocolade-automaat die je vertelt wat het verhaal achter de reep chocolade is wanneer je een chocoladereep krijgt.


Tip 10: Organiseer een KABAAL-wedstrijd!  Maak zo veel en zo luid mogelijk kabaal om te tonen dat het zo niet verder kan. Meet met een decibelmeter welke klas het meest kabaal kan maken, en biedt de winnaars een reepje eerlijke chocola!

Uiteraard kan je ook met eerlijke ontbijten, shout-outs for fair trade, en andere tijdelijke Wereldwinkels op School een puike bijdrage leveren aan het draagvlak voor eerlijke regelgeving in de cacaoketen.

Veel plezier!

 

 

Contact

Heb jij nog maffe ideeën, fantastische ervaringen of een vraag waar je niet uit geraakt?
Heb je zin om een traject rond eerlijke handel uit te zetten?
Twijfel niet om onze scholenmedewerkers te contacteren.